En driftig nytänkare

Glöm bonusar och andra ekonomiska piskor för att motivera medarbetare. Ökat sjävbestämmande i arbetet är grejen, enligt författaren Daniel H. Pink.

En driftig nytänkare

I boken Drivkraft – den överraskande sanningen om vad som motiverar oss, kan du läsa om den amerikanske författaren Daniel H. Pinks tankar om vad som egentligen gör att vi vill prestera mera. I det moderna samhället fungerar det inte längre att locka med pengar för att vi ska vara beredda att arbeta mer, tvärt om kan bonusar och andra ekonomiska belöningar ge motsatt effekt enligt Daniel H. Pinks. Hans utgångspunkt är att det istället är ökat självbestämmande och en motivation som kommer inifrån medarbetaren som skapar sann drivkraft, och detta visar han med en rad exempel.

Daniel H. Pinks har för övrigt bland annat varit talskrivare åt Al Gore och håller föreläsningar på temat om arbetets natur. Ett smakprov ur en föreläsning om motivation kan du se på nedanstående länk.

Boken Drivkraft ges ut av Kommunlitteratur.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.