Findus startar kvalitetsforum för branschen

Efter senaste tidens hästköttskandal i livsmedelsbranschen vill nu ett av företagen som sålt produkterna starta ett kvalitetssamarbete för att säkra att det inte upprepas.

Att samarbeta för ett ökat konsumentskydd är målet med Findus nya branschinitiativ för kvalitetskontroll i livsmedelsinudstrin.

– Det är helt avgörande att konsumenterna kan känna förtroende för de produkter som finns på marknaden och att matens innehåll överensstämmer med det som står på förpackningen. Genom samarbete ska vi minska risken för framtida fusk och bedrägerier, säger Jari Latvanen, vd på Findus Nordic.

Frågor som kommer att tas upp är exempelvis hur företagen kan samverka kring tester och kvalitetskontroller samt om de kan dela information kring revisioner av underleverantörer som livsmedelsproducenter gör löpande.

Forumet drivs av branschorganisationen Livsmedelsföretagen och inbjudna är bland annat Ica, Coop, Axfood och Bergendahls.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.