Förbättringsfabrik vinner utmärkelse

Ledarskap Pfizer Health i Strängnäs utsågs igår till vinnare av utmärkelsen Årets förändringsprojekt under konferensen Change Management Forum i Stockholm. Årets förändringsledare blev Eva Hamilton, vd för SVT.

Förbättringsfabrik vinner utmärkelse

Pfizers anläggning i Strängnäs tillverkar biologiska läkemedel och har under de senaste åren satsat stort på engagera medarbetarna i förbättringsarbetet genom att fokusera på små ständiga förbättringar och lyfta nytänkande och allas delaktighet. Som en följd av detta har man bland annat lyckats med uppdraget att fördubblat produktionskapaciteten.

– En av våra viktigaste lärdomar är att vi låter alla vara med i förbättringsarbetet. När vi börjar jobba tillsammans kan vi åstadkomma otroliga förbättringar. Organisationen är inte bara händer, utan även hjärnor, sa vd Kirsti Gjellan när hon tillsammans med tre medarbetare tog emot priset.

Eva Hamilton, vd för SVT, tog emot priset som årets förändringsledare för sitt arbete med att leda SVT:s stora förändringsresa.

– Det allra svåraste var att presentera den stora förändringen, att berätta att det kommer att bli jättejobbigt, men ändå övertyga alla om att det kommer att bli bra. Lyckas man med det är halva jobbet gjort, sa Eva Hamilton.

Under konferensen, som arrangerades av Implement, fick även Kerstin Dahlgren, kvalitetssamordnare på Ersta diakoni, pris som Årets Eldsjäl.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste