Förre vinnaren: ”Bra lyfta förmågan att se helheten”

Årets Kvalitetsprofil Hör André Sandberg, kvalitetschef på OX2 och Årets Kvalitetsprofil 2022, om hur det var att vinna, vad han anser vara kvalitet och om värdet av att lyfta medarbetares arbete som annars ofta görs i det dolda.

Förre vinnaren: ”Bra lyfta förmågan att se helheten”
Klicka på videon nedan för att se och höra André Sandberg om Årets Kvalitetsprofil 2023.

Förra året nominerades André Sandberg av flera som erkände honom för hans gedigna kvalitetsarbete på OX2, ett svenskt företag som utvecklar och säljer vind- och solkraftsparker. När han vann utmärkelsen löd motiveringen:

”André har med stort hjärta, tålamod och engagemang drivit stora strukturella förändringar på ett växande företag, som på riktigt bidragit till att underlätta transparens, samarbete och förståelse. Genom sitt breda perspektiv inom kvalitet och sin involverande ledarstil har han lyckats kombinera kultur, människa och struktur, och får kvalitet att vara ett naturligt inslag i verksamheten.”

Fram till och med den 24 september är det möjligt att nominera någon till årets utmärkelse. André Sandberg såg nomineringarna som ett tecken på att hans arbete uppskattas.

– Jag tycker att en nominering är ett bra sätt belysa medarbetare vars arbete förenklar medarbetares vardag och i slutändan förbättrar verksamheten, ofta i det dolda, säger André Sandberg.

Vad tycker du är viktigt hos nästkommande vinnare?

– Någon som har förmågan att se helheten, som kan få verksamhetens alla delar att fungera som en väloljad maskin. Det kan handla om att se över processer, finans, HR eller likväl att kunna förklara målen som är kopplade till strategin så att alla blir mer engagerade, säger André Sandberg.

Klicka här för att nominera!

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.