Glada Hudikgymnasiet vinner kvalitetspris

Glada Hudikgymnasiet i Hudiksvall har utsetts till vinnare av kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2009.

Glada Hudikgymnasiet är en fristående gymnasieskola med ledarskapsinriktning och i juryns motivering framhålls skolans förmåga att ta tillvara varje elevs och medarbetares potential. Det resultat skolan visar upp kan också tydligt kopplas till kvalitetsarbetet.

– När vi startade Glada Hudikgymnasiet så var vår vision att bli världens bästa skola. Vår ambition var aldrig att bli en skola i mängden av alla andra, det skulle göra skillnad att som elev gå hos oss. Nu är vi en av Sveriges bästa skolor och vi är mycket glada över att få det erkännande det innebär att få ta emot skolvärldens mest prestigefyllda kvalitetspris, säger rektor Lena Lingman och Anita Westerberg som är vd för Glada Hudikgymnasiet i en presskommentar.

SIQ, som står bakom utmärkelsen, har också valt att belöna två av finalisterna med Erkännande för framgångsrik verksamhetsutveckling. Det är Carlssons skola i Stockholm och Sandalidens skola i Umeå.

Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola delas ut vid en ceremoni i samband med konferensen Hur!Framgångsrika förskolor och skolor den 3 februari i Helsingborg.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.