Google fortfarande studenternas drömarbetsgivare

Arbetsgivarvarumärke Google, Google och Google. Så kan man sammanfatta resultatet när Sveriges studenter röstar fram sina drömarbetsgivare.

Google fortfarande studenternas drömarbetsgivare

Google ligger på alla topp-5-listor oavsett om det är en student som pluggar till jurist, ingenjör, ekonom eller socionom. Det visar Universums årliga undersökning Företagsbarometern som släpps idag där över 22 000 studenter från 33 universitet och högskolor deltagit.

Det som studenterna värderar allra högst är att jobba i en innovativ verksamhet där man värderar balansen mellan arbete och privatliv och som drivs av ett högre syfte. Google har under flera år varit den drömarbetsgivare som studenterna allra mest förknippat med detta. Men nu hänger flera utmanare Google i hasorna. En tydlig trend är att studenterna vill jobba i svenska bolag och det är också viktigt att de står för innovation och förnyelse och att man som arbetsgivare lyfter fram människorna bakom varumärket och dess produkter. Bland de som fortsätter att öka i attraktion är företag som Volvo Cars, IKEA och Spotify.

På civilingenjörernas topp 5-lista ligger:
1. Google
2. Volvo Cars
3. Spotify
4. Volvo Group
5. ÅF

Ekonomernas topp 5-lista ser lite annorlunda ut:

1. Google
2. Spotify
3. Ikea
4. H&M
5. Nike

Medans naturvetarna ser andra drömarbetsgivare på sin topp 5-lista:

1. Astra Zeneca
2. Jordbruksverket
3. Google
4. Stockholms Stad
5. Vattenfall

Humanister och sociologer har, väntat nog, andra drömarbetsgivare på sin topp 5-lista:

1. FN
2. Utrikesdepartementet
3. Sveriges Television
4. Spotify
5. Google

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.