Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ledarskap Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Hon framtidens kvinnliga ledare

Det är Sveriges chefsorganisation Ledarna som för tolfte året i rad rankar landets 75 främsta chefer som är kvinnor som gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap.  Ishtar Touailat som beskrivs som en lyhörd, värdedriven och modig person med en förmåga att såväl driva innovation som att se sina medarbetare.

— Det svenska samhället behöver nya chefer med en modern ledarstil, säger Ledarnas ordförande Annika Elias. 

Vinnaren själv Ishtar Touailat hoppas att hon kan uppmuntra fler kvinnor som inte ser sig som den typiska chefen att våga satsa och avancera till ledande positioner.

— Jag tror att framtidens ledarskap måste vara innovativt, inkluderande och framsynt för att kunna tackla utmaningar och skapa förändring, dessutom ger jag många chansen att se en ledare de aldrig sett förut men kan identifiera sig med – därför känner jag mig hedrad över titeln Framtiden kvinnliga ledare 2018, säger Ishtar Touailat.

Som innovationschef är Ishtar ansvarig för Tietos inkubator (AI och Big Data), som är Europas enda sådana. Under 2017, vilket var första verksamma året, omsattes ca 25 miljoner SEK.

Utmärkelsen delades ut av finansminister Magdalena Andersson under en gala i Ledarnas hus i Stockholm.

För research och kvalitetssäkring av listan ansvarar WES, Women Executive Search.

Juryns motivering lyder:
Ishtar Touailat kan inte placeras i ett vanligt organisationsschema. Både inom ramen för Tieto och utanför far hon fram som en virvelvind och när vi andra gnuggat dammet ur ögonen har gamla sanningar slutat gälla och världen framstår i en helt annan dager. Hon har tagit makten över kaoset som en gång påtvingades henne och gjort den till sin superkraft. Orädd och med en tydlig kompass för ett inkluderande ledarskap skapar hon sammanhang där nya lösningar på gamla problem kan odlas. Detta gör Ishtar Touailat, innovationschef Tieto, till nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2018.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.