Indicator Institute stämmer SIQ

Indicator Institute HB lämnar idag in två stämningar mot Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ, för varumärkesintrång respektive upphovsrättsintrång samt vilseledande marknadsföring. Indicator kräver miljonskadestånd samt vitesföreläggande på två miljoner från SIQ. Företaget hävdar att SIQ med sitt nya utvärderingsverktyg Insiqt, har gjort intrång i såväl affärsidé som process och i varumärket Indicator.

Indicator är ett webbaserat analysverktyg för att beskriva nuläget i ett företag och kan i till exempel strategiarbetet indikera vilka delar som ska utvecklas för att stödja verksamheten.

Indicator Institute och SIQ har haft ett flerårigt nära samarbete kring verktyget Indicator, och sedan 2001 har SIQ varit mycket intresserad av delägarskap i Indicator Institute och i produkten Indicator. Enligt Indicator Institute var det bara några formaliteter som återstod innan en skriftlig överenskommelse skulle ske. I februari i år valde dock SIQ att ensidigt bryta samarbetet och marknadsföra sitt eget webbaserade analysverktyg Insiqt.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.