Indiskt hållbart företagande inspireras av svenskt

Indien växer så sömmarna spricker, då ställs högre krav på kvalitet och hållbarhet för de expanderande företagen. Sverige är föregångsexemplet indierna sneglar på.

I december kommer 20 indiska företagsledare till Sverige för att presentera de projekt inom CSR, Corporate Social Responsibility, som framkommit efter ett utbyte med svenskt näringsliv. Företagsledarna är deltagare i Svenska institutets managementprogram och kommer från bilindustrin, media, gruvbolag och oljebranschen. Syftet med att besöka Sverige är att de indiska företagsledarna ska lära sig mer om hur man kan göra CSR och hållbarhet till en integrerad del av företagens verksamhet. Det kan behövas i ett land med 450 miljoner invånare som i snitt lever på mindre än en dollar om dagen.

– Sverige har en ledande position inom frågor om ansvarsfullt företagande. Vår målsättning är att deltagarna ska kunna ta med sig de kunskaper de får till Indien och på så sätt driva utvecklingen framåt, säger Annika Rembe, generaldirektör för Svenska institutet i ett pressmeddelande.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.