Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Kristianstad bäst på tillgänglighet

Fyra av fem kommuner har öronmärkta resurser för att göra samhället mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. men två av tre saknar konkreta mål. Det visar årets Tillgänglighetsbarometer.

Kristianstad kommun får högst betyg i undersökningen där 189 kommuner har svarat på en enkät om deras arbetet med tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Kommunerna har bland annat svarat på frågor om hur de arbetar med tillgänglighet i styrande dokument och i upphandlingar, men också om hur tillgängligheten ser ut på skolor, idrottsanläggningar och lekplatser.

Bland de svarande kommunerna uppger 47 procent att de kartlagt tillgängligheten i både privata och offentliga lokaler. 45 procent säger att de bara har granskat offentliga lokaler. Positivt är att fyra av fem kommuner har öronmärkta pengar för att öka tillgängligheten, dock saknar två av tre kommuner saknar konkreta mål.

Kristianstad på högst poäng följs av Osby kommun och Kalmar kommun.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.