Ledaren viktigaste verktyget

Ska man bli framgångsrik i sitt ledarskap krävs att man som ledare har förmåga att leda utifrån en värdegrund, arbeta med sig själv som person, kommunicera och bygga relationer.

Det menar författarna till boken Ledarskap – personen, reflektionen och samtalet. Christine Blomquist och Pia Åkesson Röding har skrivit en bok där det personliga ledarskapet står i fokus och med hjälp av modeller och verktyg vill de underlätta förståelsen för det komplexa i ledarskapet. I boken tar de tar bland annat upp förmågan att arbeta med sig själv som person, kommunikation och att leda utifrån en värdegrund. I alla kapitel finns också intervjuer med framgångsrika ledare som exempelvis regissören Kay Pollack och Svt:s vd Eva Hamilton. Till boken hör också en webplats där man kan se intervjuer med chefer men även hitta övningar och diskussionsfrågor. Boken ges ut av Studentlitteratur.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.