Ny metod ska upptäcka onödig efterfrågan

Forskning Det är vanligt att personer som tar kontakt med myndigheter inte får sitt ärende uträttat. Det leder till nya försök och nya ärenden som inte hade behövt uppstå om man gjort rätt från början. Forskare vid Karlstads universitet har tagit fram en metod för hur onödig efterfrågan kan upptäckas.

I studien har forskarna tittat på effektiviseringsmöjligheter i Försäkringskassans och Skatteverkets verksamheter. Att det skapas en massa onödiga ärenden som inte hade behövt uppstå om rätt åtgärd vidtagits från början är tydligt.

Otillräcklig information om läget i ärendet är en vanlig orsak till onödiga ärenden. Andra är detaljer som blivit fel, exempelvis på grund av okunskap. Ofta är det myndigheterna själva som ligger bakom felen, även om medborgare, arbetsgivare och läkare också står för sin beskärda del.

– En viktig ambition i det fortsatta arbetet är att försöka nå fram till några av de systemfaktorer som skapar, driver fram och är själva orsaken till att onödig efterfrågan uppstår säger Martin Fransson, forskare på CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. I rapporten har forskarna också tagit fram en metod för hur onödig efterfrågan kan upptäckas och delvis elimineras. Klicka här för att komma till rapporten: Onödig efterfrågan inom Försäkringskassan och Skatteverket

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.