Råd från en erfaren ledare

Med nära 50 års erfarenhet i olika ledarroller har Percy Barnevik varit med om det mesta. I en ny bok delar han med sig av sina erfarenheter.

Råd från en erfaren ledare

Boken Ledarskap – 200 råd ges ut av Sanoma Utbildning och bygger främst på Percy Barnveiks egna upplevelser om allt från personlig effektivitet och strategi till krishantering och byggande av framgångsrika team. Tyngdpunkten ligger på effektivitet i genomförandet, då det är detta som skiljer framgångsrika ledare och företag från mindre framgångsrika.

”Ledaren kämpar med en delvis kaotisk arbetssituation, där oplanerade insatser och brandkårsutryckningar upptar en stor del av tiden. Detta har förstärkts av internet och den ökade snabbheten i allting. Hur få kontroll över tiden och hålla ”tidstjuvar” borta? Dit hör att inte skjuta på obehagliga åtgärder, inte hantera samma ärende flera gånger, inte gå tillbaka till gamla beslut, inte acceptera problemdelegering underifrån och att inte bli ”slav” under den egna almanackan”, skriver Percy Barnevik.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.