”Rinkebysvängen har utvecklats jättebra”

Micheline Bahy, 23 år från Syrien, har haft sin dotter Rita, snart fyra år, i en av Rinkebysvängens barngrupper i två år. Hur har då hon uppfattat förskolans utveckling?

– Jag tycker den har utvecklats starkt i rätt riktning. Nu planeras verksamheten väldigt väl. Vid införandet av kvalitetsgarantin var det lite stökigt i början, men nu är Rinkebysvängen betydligt bättre än andra förskolor jag har erfarenhet av. Jag har själv bland annat jobbat på en privat förskola, och där har var det hemskt vid en jämförelse.

Hur trivs din dotter på förskolan?

– Hon tycker att det är bra där, men det är klart att hon har två favoritlärare som helst leker med. Så blir det ofta på förskolor.

Hur tycker du att hennes språkutveckling framskrider?

– Hennes svenska utvecklas väl, tycker jag. Hon vill gärna prata svenska med mig, men jag försöker prata arabiska med henne för jag vill att hon ska lära sig det. Men jag tycker det är utmärkt att de har ordnat svenska lärare till skolan, annars är det lätt att det även blir invandrade lärare i ett område som Rinkeby, där väldigt få infödda svenskar bor.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.