Så förändrar du dina egna beteenden som ledare

Ledarskap Även chefer måste växa och utvecklas. Ibland innebär det att förändra en del invanda beteenden, trots att det är en svår process. Narayan Pant är professor i ledarskap och strategi vid den internationella handelshögskolan INSEAD. Här ger hon fyra steg på vägen.

Så förändrar du dina egna beteenden som ledare
Priset ska öka motivationen till att säkra ett mer inkluderande och kraftfullt företagsklimat för framtiden. Foto: Stockadobe

1. Öka din självmedvetenhet. Du kan bara ändra ditt beteende om du är medveten om hur det uppfattas av andra, och vilka tankar och känslor du själv erfar när du försöker ändra dig. Sök regelbunden feedback, och lägg märke till varje instinkt du får om att feedback onödig eller olämplig. Att uppmärksamma sådana tankar är det första steget till att övervinna dem.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

2. Gör åtaganden. Berätta för andra människor vad du hoppas åstadkomma. När du lovar bort dig till framtida åtaganden ökar sannolikheten att du fullföljer.

3. Övervinn störningsmoment. Var uppmärksam på tankar som kan få dina avsikter ur kurs, som ”behöver jag verkligen ändra det beteendet? Jag har ju klarat mig ändå hittills”. Det är helt normalt att få defensiva tankar, men du behöver känna igen dem för vad de är: störningsmoment.

4. Öva. Det är sällan man sätter upp mål för personlig förändring, väljer väg, och genomför utan problem. Framgångsrik förändring brukar innebära försök och misstag, vilket kräver medveten träning. Så börja smått. Testa förändringen med eftertanke, och lär av erfarenheterna.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.