Så lyckas du med it i skolan

Vill du bli bättre på att använda it i klassrummet? Här får du handfast vägledning som visar hur it och digitala medier kan integreras i undervisningen.

Så lyckas du med it i skolan

Digitaliseringen av vårt samhälle har gått väldigt fort de senaste åren och skolan har haft svårt att hänga med. För att motivera och bidra till ett modernt lärande ger nu Studentlitteratur ut Webben i undervisningen av Patricia Diaz.

Boken består av två delar där den första redogör för vilken roll it har spelat och spelar i skolans värld. Den visar också på varför det är viktigt att använda it i undervisningen men också i hur stor eller liten utsträckning detta faktiskt görs. Den andra delen innehåller en genomgång av digitala verktyg och sociala medier och hur de kan användas i olika undervisningssammanhang med elever på högstadium och gymnasium. Läsaren får konkreta tips och praktiska förslag som har elevernas utveckling och lärande som mål.

Till boken hör också en webbdel med filmer där författaren visar hur man kan komma igång med flera av de digitala verktyg som beskrivs i boken. Instruktioner för hur man får tillgång till webbmaterialet finns på bokomslagets insida.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.