Spartider väcker gamla jobbkonflikter

När svångremmen dras åt kommer gammalt groll upp till ytan. Sedan Orsa kommun gav besked om personalnedskärningar inom både skola och äldreomsorg har också konflikter inom personalgrupperna ökat. Bland annat har cheferna blivit mer ifrågasatta och gamla konflikter kommer upp i diskussionerna igen.

Per Larsson på Previa bekräftar bilden av att konflikter kommer upp vid pressade situationer som personalminskningar. Hans råd är att låta människor prata av sig och hantera den oro som finns i gruppen så att det inte blir en massa prat i korridorerna. Dessutom är det viktigt att chefen får ett bra stöd, skriver webbsajten suntliv.nu.

Att tänka på vid personalnedskärningar:

– Låt medarbetarna prata av sig. Organisera dialogen och undvik snack i korridoren.

– Ge chefen stöd. Ibland kan det vara bra med någon utifrån som kommer in och stöttar.

– Dra inte alla över en kam. Var uppmärksam på vilka som drabbas värst. Olika personer reagerar också olika och kan behöva olika stöd.

– Ta hand om de som blir kvar också.

– Arbeta förebyggande i tider av nedskärningar. Analysera konsekvenserna av besparingar och involvera personalen i hur man kan göra besparingar.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.