Tandvårdsteam utsedd till förebild

När Praktikertjänst för fjärde gången delar ut utmärkelsen Förebilden Gemma är det återigen en tandvårdsverksamhet som kammar hem segern. Årets utmärkelse går till Team Fritzell i Stenungsund norr om Göteborg med motiveringen att teamet främjar folkhälsan genom sitt engagerade sätt att arbeta med patienterna. De arbetar bland annat enligt kaizen och driver ett ledarskap som får medarbetarna att bli involverade och engagerade.

Själv menar verksamhetschefen Magnus Fritzell att utmärkelsen är en rolig bekräftelse på att uthålligt slit lönar sig.

– Ända sedan starten har vi utvärderat processer och rutiner för att bort allt arbete som inte är värdeskapande, förklarar Magnus Fritzell. Vi var också tidiga med delegering, som har varit en av våra största kvalitetshöjande åtgärder.

Genom utmärkelsen Gemma vill Praktikertjänst inspirera mottagningarna att lära mer av varandra kring arbetssätt, organisation och ledarskap. Nyskapande idéer som gör patienter och medarbetare nöjdare sprids till alla kollegor inom koncernen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.