Topp 10: Här bor flest klimatförnekare

De flesta människor tror på klimatforskningen om att jorden blir varmare. Men än finns det fortfarande ett antal länder och medborgare som tror att klimatförändringar är ett påhitt.

Topp 10: Här bor flest klimatförnekare
Felst klimatförnekare finns i USA.

I USA tror sex procent av befolkningen att klimatförändringar inte finns på riktigt. Nio procent tror inte att det finns en koppling mellan den globala uppvärmningen och människlig aktivitet. Det visar en studie av YouGov.

De tio länderna i världen med flest klimatförnekare:

  1. USA, 6 procent
  2. Australien, 5 procent
  3. Saudiarabien, 5 procent
  4. Frankrike, 3 procent
  5. Finland, 3 procent
  6. Norge, 2 procent
  7. Sverige, 2 procent
  8. Tyskland, 2 procent
  9. Storbrittanien, 2 procent
  10. Förenade Arabemiraten, 2 procent

I studien har 30 000 personer deltagit från 28 olika länder, där det är allmänt känt att klimatförändringar finns och att människan i alla fall till viss del är ansvarig för detta.

Studien visar att över de männikor som tror på klimatförändringar, men att människan inte har med dessa att göra, så toppar USA även där listan. Hela nio procent tror att klimatförändringarna sker utan att dessa kan kopplas till människlig aktivitet. Efter USA kommer vårt grannland Norge och sedan Egypten och Saudiarabien.

Studien visar också att flest människor från Indien tror att klimatförändringar är orsakade av människan, följt av Thailand och Spanien.

Läs hela studien här.

 

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.