Tre vinnare av innovationspris

Inspiration från industrin kan ge stora vinster inom vården. Årets vinnare av Quality Innovation of the Year har med metoder från industrin effektiviserat kirurgprocessen med minst 20 procent.

Anestesikliniken vid Sjukhuset i Lidköping är en av tre svenska vinnare i tävlingen Quality Innovation of the Year 2011, som är ett samarrangemang mellan kvalitetsstiftelserna i Sverige, Finland och Estland.

Kliniken uppmärksammas för sitt arbete med att effektivisera kirurgi- och operationsprocessen med hjälp av metoder från industrin. Tester har visat att kirurgiprocessen kan effektiviseras med minst 20 procent med bibehållen patientsäkerhet, optimala resultat, maximerad effektivitet, minimerade förseningar för patienten samtidigt som både patient och personal är nöjda.

Övriga svenska vinnare var Afa Försäkring och ES Equipment.

I år var det första gången som Quality Innovation of the Year anordnades Sverige. Syftet är att stimulera till fler högklassiga innovationer. Tävlingen ger företag och organisationer i de tre länderna en möjlighet att jämföra sig själva med sin omgivning och att få återkoppling utifrån olika kvalitets- och innovationsaspekter.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.