Prisas för HR-forskning

Tre forskare vid Handelshögskolan i Stockholm som har forskat om kompetensens betydelse i kunskapsintensiva verksamheter tilldelas utmärkelsen Årets HR forskning 2011.

Philip Runsten, Annika Schilling och Andreas Werr har i sin forskning utgått från hur kompetensfrågor hanteras i verksamheter som exempelvis konsultfirmor och arkitektbyråer. Philip Runstens avhandling visar bland annat att koordinationsproblem och social dynamik gör att arbetsgrupper presterar långt under sin potential. Kommunikationsproblem lägger krokben för viljan att dela med sig av sin kompetens.

– Det är jättekul att dessa frågor uppmärksammas. Våra resultat visar på olika strategier som kunskapsintensiva tjänsteföretag använder för att systematiskt utveckla den samlade kompetensen i företaget. Många av de större konsultfirmorna och advokatbyråerna har utvecklats till rena karriärfabriker där det är individens driv att utvecklas och klättra internt som möjliggör att kompetens utvecklas. I reklambranschen har vi sett att det snarare är intressanta arbetsuppgifter och kunder som driver medarbetarna,säger Annika Schilling, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Sveriges HR förening, Institutet för personal och företagsutveckling vid Uppsala universitet och tidningen Personal & Ledarskap står bakom priset.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.