Två vinnare av Svenska Leanpriset

Förbättringsarbete Karolinska Universitetssjukhuset och Tetra Pak Packaging Solutions tilldelas båda två Svenska Leanpriset 2014 för sitt arbete inom Lean.

De är två organisationer vars utveckling inom Lean ser helt olika ut, men som enligt juryn båda erbjuder inspirerande lärdomar för organisationer från alla samhällssektorer.

Medicin-kirurgi 2-divisionen på Karolinska Universitetssjukhuset tilldelas priset för sitt förbättringsarbete som är fyllt av energi för att varje dag ge bättre vård till patienterna. Utmärkande för framgången är byggandet av ett starkt ägarskap hos sjukhusledningen, divisionsledningen och klinikledningarna samt ett brinnande engagemang hos medarbetare i hela organisationen.

Tetra Pak Packaging Solutions, den del av Tetra Pak som tillverkar förpackningsmaskiner, tilldelas priset för att de har lyckats skapa ett produktionssystem i världsklass på en konkurrensutsatt marknad. Kombinationen av en positiv kultur och systematiska förbättringar i hela värdekedjan har gett effekten att alla resultatkurvor pekar allt brantare i rätt riktning. De är enligt juryn, ett inspirerande föredöme för alla typer av organisationer som strävar mot världsklass.

Svenska Leanpriset delades ut under konferensen Lean Forum 2014 i Malmö. De tre andra finalisterna var AP&T Sweden, Teliasonera – Telia Operator Business med Skanova samt Tetra Pak Packaging Material.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.