Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Offentlig verksamhet Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac
Ulf Hammarström.

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.
Ulf Hammarström, som är utbildad statsvetare och nationalekonom, har stora förväntningar på den nya tjänsten.

– Swedac är en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag och spelar en central roll för kvalitet och säkerhet i samhället, säger han.

Under sin tid i Bryssel arbetade Ulf Hammarström bland annat med frågor som har med utvecklingen av den inre marknaden att göra. Som nationellt ackrediteringsorgan och samordningsorgan för den svenska marknadskontrollen har Swedac också en viktig roll för en väl fungerande inre marknad och ett starkt multilateralt handelssystem.

– Det här är frågor som är mer aktuella än på länge och som jag verkligen brinner för. Fri rörlighet för varor och tjänster över gränserna har en avgörande betydelse för svensk ekonomi och våra möjligheter att stärka den svenska exporten, konstaterar han.

Ulf Hammarström tillträder sin tjänst på Swedac den 10 september i år.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.