nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Foto:StockAdobe.

5 råd för att behålla medarbetarna

Bra kollegor är en av de tre viktigaste parametrarna för att medarbetarna ska stanna kvar på en arbetplats. Det visar en undersökning som företaget Talentsoft gjort om de viktigaste parametrarna för att behålla medarbetare.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Svenskar byter arbetsplats som aldrig förr. Trots att den flexibla arbetsmarknaden innebär många fördelar som kompetensdelning och engagemang ställer de frekventa arbetsskiftningarna stor press på företag. Varje gång en medarbetare lämnar företaget ökar arbetsbelastningen på återstående personal och mer resurser krävs under upplärningsperioden vilket leder till en effektivitetsförlust. Därför är det viktigt att ha kännedom om medarbetarnas underliggande motivation till att stanna kvar på arbetsplatsen.

– Vidareutveckling, tidiga fredagar och årliga bonusar kan alla vara bra verktyg, men i synnerhet väger den sociala sammanhållningen stort. Som tur är kräver det ofta överraskande lite av verksamheten för att investera i den kollegiala sammanhållningen – och investeringen skapar goda resultat, säger Allan Nygaard, Nordic Regional Director hos Talentsoft.

I undersökningen berättar hela 75 procent av respondenterna att deras tre viktigaste parametrar på arbetsplatsen är bra kollegor. I jämförelse nämner 64 procent bra lön och 46 procent flexibla villkor som en av de tre viktigaste parametrarna.

Talentsoft 5 råd för att behålla medarbetare

1) Investera i den kollegiala sammanhållningen Möjligheterna för sociala aktiviteter är många, men viktigast av allt är det att erkänna att inte-arbetsrelaterad tid med kollegor både stärker motivationen och samarbetet och är alltså en bra investering för företaget.

2) Var öppen för löneförhandlingar För många är lön en avgörande motivationsfaktor och det kan betala sig beträffande kostnaderna för rekrytering.

3) Erbjud flexibla villkor Möjligheten för att gå tidigt eller att få arbeta hemifrån kan bidra till större engagemang och effektivitet.

4) Prioritera vidareutveckling Både i form av kurser och utbildning samt daglig motivering, stöd och driftig dialog.

5) Stärk relationen mellan ledningen och medarbetare Respektera varandras professionella roller och ställ krav samt involvera varandra.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Rekordlågt förtroende för spelbranschen

För andra året i rad konstaterar Svenskt Kvalitetsindex att kundnöjdheten och allmänna förtroende för spelbranschen befinner sig på anmärkningsvärt låga nivåer. Spolat spelmonopol, licenser eller ändrade marknadsföringsregler har inte påverkat kunderna positivt.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.