8 kvalitetsevent som stoppas av coronaviruset

Evenemang Flera stora kvalitetsevenemang under våren flyttas, ställs in eller skjuts upp på obestämd tid efter regeringens beslut om att stoppa stora sammankomster, stänga skolor och att uppmana till distansarbete.

8 kvalitetsevent som stoppas av coronaviruset
Flera kvalitetsevent skjuts på framtiden till följd av coronaviruset. Bild Adobe Stock.

1, Kvalitetsmagasinet Live som är planerat till den 22–23 april kommer att flyttas fram till den 7–8 oktober och som vanligt hålls den på Quality Hotel Globen. Då kommer årets Kvalitetsprofil 2020 att utses och det blir ett extra mingelprogram med anledning av att Kvalitetsmagasinet fyller 30 år.

2, Den nordiska skolledarkongressen i Göteborg som var planerad till den 17–18 mars är nu framflyttat till november.

3, Svenska Institutet för standarder, Sis miljö- och kvalitetsdag flyttas fram till hösten liksom övriga event som Sis arrangerar under våren.

4, Kvalitetsdagen som arrangeras av Linköpings Universitet den 31 mars skulle ha hållits på temat ”Framgång”. Denna gång var det planerat för en heldag med fullt program med bland annat Peter Cronemyr, Jason Martin och Henrik Eriksson, alla tre forskare inom området kvalitetsutveckling. Kvalitetsdagens ställs nu in och skjuts på framtiden på obestämd tid.

5, Det årligt återkommande logistikeventet PLAN Konferens om bättre logistik skulle hållas i Västerås den 20 april men ställs in och återkommer våren 2021.

6, Vitalis, sjukvårdsmässan i Göteborg med flera internationella talare var planerad till den 5 maj i dagarna tre. Arrangörerna försöker nu flytta hela evenemanget till den 23 till 25 juni. Dock är de nya datumen inte spikade ännu.

7, Sedan i måndags har USAs nationella kvalitetsorganisation, ASQ,  ställt in alla aktiviteter och event tills vidare. Det gäller bland annat World Conferences on Quality and Improvement den 26 mars i Piketon och Women In Qyality-Femmes de Qualité i Quebec den 25 mars.

8, Även den europeiska kvalitetsorganisationen EOQ, European Organization for Quality, ställer in den 63:e europeiska kvalitetskongressen som detta år skulle hållas i juni i Belgrad. Den flyttas fram till juni 2021 i Belgrad.

 

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.