Akutsjukvård prisas för laginsats

Akutcentrum vid lasarettet i Helsingborg prisas för sitt lagarbete. Den nya arbetsformen har resulterat i besparingar, ökad patientsäkerhet och en kompetenshöjning hos personalen.

Akutcentrum har fått motta Diabasen 2011 som är Region Skånes pris för goda resultat. Motiveringen lyfter fram att verksamheten genom entusiasm och uthållighet, med patienten i centrum, har genomfört en förändring som visat på föredömligt lagarbete. Lagarbetet innebär att ledningssjuksköterska och specialistläkare i internmedicin, som i sin tur styr tre team med sjuksköterskor och ST-/AT-läkare och arbetsformen har gett positiva resultat.

– Akutcentrum vid Helsingborgs lasarett är ett strålande exempel på att ett strukturerat och målinriktat arbete gagnar såväl patienter som verksamhet i stort, säger vårdproduktionsutskottets ordförande Catharina Blixen-Finecke. Med ständiga förbättringar underifrån får vi dessutom en medarbetardelaktighet som är positiv för hela verksamheten.

– Det är fantastiskt roligt att vårt arbete uppmärksammas. Denna uppmuntran är ett bevis på att vi är på rätt väg med våra fokuserade förbättringar, där akutprocessen nu står modell för andra liknande processer. Att vi använder tiden på rätt sätt ger mervärden bland annat i form av ökad patientsäkerhet och kortare väntetider på akutmottagningen, säger Kjell Ivarsson, akutcentrums verksamhetschef.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.