Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Arbetsgivare dåliga på buller

Arbetsgivare gör i 7 fall av 10 inte vad som förväntas av dem för att förebygga riskerna med hörselskadligt buller och vibrationer, enligt Arbetsmiljöverket.

Slutsatsen kommer sig av resultat från inspektioner av 600 arbetsplatser inom bygg- och anläggning, gatu- och parkförvaltningar, transport, stenindustri, kyrkogårdsförvaltningar och fastighetsbolag.

420 arbetsgivare får nu 1 500 krav på åtgärder på riskbedömningar, användning av hörselskydd och medicinska kontroller för anställda som kan vara utsatta för buller och vibrationer. En majoritet av arbetsgivarna behöver arbeta mer med att kartlägga och bedöma riskerna och vidta förebyggande åtgärder.

Kunskaper om bullrets och vibrationernas inverkan på personalens hälsa saknas i stor utsträckning. En majoritet av arbetsgivarna känner inte heller till vilka huvudsakliga buller- och vibrationskällor man har i verksamheten och vad man kan göra åt dem.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.