Arbetsmiljö viktigt för svenskarna

Arbetsmiljö och lön. Två faktorer som väger tungt när svenskar ska bestämma sig för att tacka ja eller nej till ett nytt jobb. Det visar en undersökning från Europeiska arbetsmiljöbyrån. När svenskar fick välja två viktiga faktorer som påverkar om man tackar ja till nytt jobb låg lön och god arbetsmiljö högt upp på listan, arbetstid och anställningstrygghet var mindre viktigt. Fler än hälften av de svarande i Sverige valde arbetsmiljö som en av två viktiga faktorer, ser man till EU i stort hade 36 procent kryssat i ”god arbetsmiljö”.

En annan fråga som ställs i undersökningen är om man tror att den ekonomiska krisen kommer försämra arbetsmiljön i Sverige. Drygt var fjärde av de som svarat i Sverige tror att arbetsmiljön kommer att försämras i hög grad och nästan hälften svarar ”i viss mån”. Jämför man med EU som helhet är vi i Sverige mer oroliga för utvecklingen av arbetsmiljön.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.