Prisas för personalvetaruppsats om sitt gamla städjobb

Prisas för personalvetaruppsats om sitt gamla städjobb

Helena Lundberg vid Karlstads universitet har fått priset Bästa personalvetaruppsats för sin skildring av motståndskulturen på ett finskt städbolag. Juryn menar att författaren ger ”en tankeväckande och kritisk insyn i vad som händer när gapet blir för stort mellan fager retorik och krass verklighet i ett företag” och att uppsatsen kan vara en ögonöppnare för de som leder medarbetare i serviceuppgifter.

Helena Lundberg jobbade själv på städföretaget under en sommar, och berättar i uppsatsen om sina observationer och erfarenheter samt om de dåliga arbetsvillkor som var grogrunden för personalens motstånd i form av exempelvis stölder, humor och maskning.

Priset, ett stipendium på 25 000 kronor, delades ut av Jusek och tidningen Personal & ledarskap. Två hedersomnämnanden gick till Anna Kapteijn och Tobias Lindström vid Linköpings universitet för en studie om bemanningsstrategi på Ikea kundservice samt till Tove Ahlqvist vid Växjö universitet för hennes uppsats om bemanningsbranschen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.