Berit Lindholm ny vd för SIQ

Ny på jobbet Nu är det klart vem som kommer att efterträda Mats Deleryd som vd på SIQ: Berit Lindholm.

Berit Lindholm ny vd för SIQ
Berit Lindholm. Foto: Jann Lipka

Sedan Mats Deleryd slutade på SIQ under hösten har Göran Lundwall agerat interim vd på SIQ. Men nu står det alltså klart att Berit Lindholm tar över tjänsten ”på riktigt”.

Berit Lindholm är farmaceut i grunden och har en lång karriär inom läkemedelsbranschen bakom sig, senast som CEO på Bluefish Pharmaceuticals.

– Under min och Bluefish Pharmaceuticals tillväxtresa har jag arbetat mycket med att bygga processer kring hur man styr och utvecklar ett företag med sikte på hållbarhet och skapat ett fundament för kvalitetsarbete. Att få ta dessa erfarenheter vidare och verka för att fler företag, myndigheter och organisationer upptäcker, och får tillgång till, de verktyg och tjänster som SIQ erbjuder för att säkra sin kvalitetsutveckling och hållbara framgång var det som gjorde att jag valde att söka, och tacka ja, till tjänsten som vd för SIQ” säger Berit Lindholm i ett pressmeddelande.

Tillträder i maj

SIQ:s ordförande Anna Nilsson-Ehle kommenterar tillsättningen så här:

– Med sin genuina förståelse för grunden i hållbar framgång genom systematiskt kvalitetsarbete och med sin breda erfarenhet från forskning till produktion, marknad och försäljning – både nationellt och internationellt – är Berit rätt person att leda SIQ i den fortsatta satsningen på kvalitetsutveckling inom näringslivet och offentlig sektor.

Berit Lindholm tillträder tjänsten i maj 2022.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.