Botkyrka säkraste kommunen i landet

Botkyrka kommun har fått utmärkelsen Årets säkraste kommun.
– Kommunikation och samarbete är huvudingredienserna i vårt arbete. Det är det som Botkyrka kommun lyckats så bra med att skapa en ökad upplevd trygghet i kommunen, säger Marcus Qvennerstedt, säkerhetschef i Botkyrka.

Grunden för nomineringen är det långsiktiga samarbetet i Botkyrka mellan kommunen, polisen och räddningstjänsten, som syftar till att skapa kontakter framför allt med Botkyrkas ungdomar.

Syftet är att skapa en beredskap för att ta hand om problem om och när de uppstår. Samarbetet är grunden för Botkyrkas ”mjuka linje” som har visat sig effektiv i arbetet för att skapa en tryggare miljö för invånarna.

Bostadsområdena i norra Botkyrka, Norsborg, Hallunda, Fittja och Alby, är ur ett socioekonomiskt perspektiv hårt ansatta. Arbetslösheten är hög och många, framför allt ungdomar och unga vuxna, upplever ett utanförskap.

”Årets Säkraste Kommun” delas ut av tidningen Skydd & Säkerhet tillsammans med Svenska Stöldskyddsföreningen samt Stockholmsmässan. Övriga nominerade var Motala och Södertälje.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.