nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Därför ska du sluta med morötterna

Sluta motivera, se istället till att medarbetarna har förutsättningarna att hitta sin egen, inre motivation. Det är budskapet i nyutgåvan av denna bok som är lika aktuell idag som för 24 år sedan, då den först kom ut.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

”Det var en gång ett företag som sökte en ny vd.” Så börjar Myten om moroten, en bok som beskriver vad som händer på företaget som får en ny vd, med en ny syn på ledarskap – och inte minst på motivation.

Boken är uppbyggd kring mötet mellan den nye chefen och personalen. Hans något förvånande budskap är att han inte tänker motivera sina medarbetare. Däremot vill han skapa förutsättningar för att de ska hitta sin egen, inre motivation.

Författarna Stefan Boëthius och Martin Ehdin vill med boken förmedla sin syn på mening och motivation i arbetet – något som de menar gagnar såväl effektivitet som livsglädje.

Boken gavs ut första gången 1993, men intresset för den är fortfarande lika stort, så förlaget Ekerlids har nu gett ut den igen, denna gång i en häftad version. Detta är den första boken i en trilogi som även omfattar Framgångsmyten och Myten om det medfödda ledarskapet.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.