nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Fiskstim i en dynamisk värld

Framtidens verksamheter måste bli mer agila, hitta sätt att styra och leda så att både organisation och medarbetare blir samspelta och anpassningsbara. Vi måste bli mer som flexibla fiskstim, menar författarna till en ny bok från Roos & Tegner.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Dynamiken och osäkerheten i omvärlden ökar och företag är utsatta för hård konkurrens. Mycket talar för att det är de verksamheter som är agila som är vinnarna på sikt. Ändå går många i motsatt riktning och bygger alltmer byråkratiska och rigida styrsystem. Företagen blir som tungstyrda supertankers när de istället borde vara som flexibla fiskstim: decentraliserade, samspelta och snabba.

Det är budskapet i boken Det agila företaget – fiskstim eller supertankers i en dynamisk värld? av Lennart Francke och Göran Nilsson. Boken blandar fallstudier av bland annat Handelsbanken med forskning och konkreta tips på hur en organisation kan bli mer agil, det vill säga mer kundorienterad och flexibel än ägarfokuserad och toppstyrd.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Toppbetyg för redovisningstjänster

När Svenskt Kvalitetsindex nu för första gången undersökt kundnöjdheten för redovisningstjänster får branschen mycket högt betyg av kunderna. De redovisningsbyråer som uttalat arbetar med kvalitet via auktorisation ligger högst i mätningarna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.