Ericsson lägger ner satsning på Sex Sigma

Ericssons stora satsning på att förbättra kvaliteten, Sex Sigma forum, har lagts ner och de flesta andra projekt med Sex Sigma som verktyg går på lågvarv. Det skriver tidningen Ny teknik. För två år sedan beslutade Ericsson att starta institutet Sex Sigma forum. En administration hade börjat byggas upp i Liljeholmen strax söder om Stockholm och ett 20-tal personer utbildades i Sex Sigma. Men mycket mer hann det inte bli av den stora kvalitetssatsningen. I dag är Sex Sigma forum nedlagt.

Martin Ramqvist på Ericsson Corporate Quality säger till Ny Teknik att Ericsson har haft minsta möjliga satsningar på Sex Sigma under senare år eftersom de har haft annat att stå i.

Enligt en studie från Kungliga Tekniska Högskolan, som Ny Teknik refererar, har det ekonomiska utfallet av Ericssons Sex Sigma-projekt varit mycket bra. I snitt har varje investerad krona gett 14 gånger pengarna tillbaka. Studien konstaterar också att det i dag bara finns en enda enhet i Sverige där Sex Sigma drivs systematiskt och där metoden fungerar. Det är Ericsson Microwave i Borås.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.