Företagskunder har lågt förtroende för banker

Kundnöjdheten minskar bland företagskunder, men är fortsatt hög bland privatkunder. Det visar Svenskt kvalitetsindex som nu låtit kunderna säga sitt om bankerna.

Lojaliteten och förtroendet bland företagskunderna är den lägsta sedan 2001. Skillnaden i kundnöjdhet mellan storbankerna har fortsatt att öka och Handelsbanken är i topp. SEB har tappat betydligt i kundnöjdhet bland företagskunder.

Bland privatkunderna är Länsförsäkringar bank i topp och därefter kommer Danske bank, Sparbankerna och Handelsbanken.

Danske bank har alltså i år gjort en ordentlig uppryckning och får bättre betyg av sina privatkunder, men företagskunderna ger betydligt sämre betyg.

Finanskrisen sätter spår

Den världsomfattande finanskrisen verkar sätta sina spår. Enligt Svenskt kvalitetsindex är svenskarna fortsatt pessimistiska om ekonomins utveckling. Därav har servicekvalitet blivit mer viktigt för kundnöjdheten och särskilt bankernas personliga service och råd. Viktigast är dock fortfarande produktsortimentet och att kunderna kan utföra sina bankärenden tryggt och säkert.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.