Framgångsrik verksamhetsutveckling belönad

Ingela Tuvegran, sjukhusdirektör vid Södra Älvsborgs Sjukhus, har tilldelats årtets Sticka ut hakan-pris. Ingela Tuvegran får utmärkelsen för sitt sätt att arbeta med personalfrågor och verksamhetsutveckling. Juryn motiverar sitt beslut med att Ingela Tuvegran har genomfört banbrytande förändringar på sjukhuset. Hon har med utgångspunkt från vårdtagarnas behov förändrat hela organisationen med sin syn på vårdprocessen. Genom sitt ledarskap har hon förenat politiker, administratörer och vårdpersonal i en gemensam syn och vision för sjukhuset.

Ingela Tuvegran har varit sjukhusdirektör på SÄS i sex år. Sjukhuset har cirka 4 200 anställda och en omsättning på 2,5 miljarder kronor. Under 2005 ökade produktiviteten med 7 procent. Sticka ut hakan-priset delas ut av PA forum till en person, företag, förvaltning eller organisation, som på ett framgångsrikt sätt lyckats med att utveckla verksamheten genom ett proaktivt, affärsmässigt och värdeskapande personalarbete.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.