God arbetsmiljö ger klirr i kassan

Varje investerad krona ger dubbelt tillbaka. Med det budskapet vill danska företagsledare nu väcka intresset för värdet av att satsa på en god arbetsmiljö.

God arbetsmiljö ger klirr i kassan
Stock.xchng

Som förgrundsfigurer i kampanjen, som lanserade tidigare i veckan, står bland andra tre av Danmarks stora bolag, Lego, Montana och Linimatic. På kampanjens webbsajt delar de med sig av sina erfarenheter med att inkludera arbetsmiljö som en integrerad del i verksamheten.

Kampanjen som går under namnet God arbetsmiljö – God business handlar om att sätta arbetsmiljö på dagordningen i styrelserum och bland företagsledningar genom att peka på vinsterna. En god arbetsmiljö är naturligtvis viktig för att undvika sjukdom och skador, men det har dessutom en positiv inverkan på verksamheten, kvalitet och produktion.

Förutom goda exempel och en kartläggning av företagsledares attityder tillhandahåller kampanjen ett verktyg som företag kan använda i arbetet med att utveckla en god arbetsmiljö. Dessutom ska de tre bästa ledarna när det gäller systematiskt arbetsmiljöarbete koras senare i höst, uppger arbejdsmiljoviden.dk.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.