Gruppboende prisas för framsynt förbättringsarbete

Förbättringsarbete För sitt arbete med att ta med de äldre i förbättringsarbetet har en arbetsgrupp vid Garvaregården i Olofströms kommun utsetts till vinnare av Bravås hedersutmärkelse.

Gruppboende prisas för framsynt förbättringsarbete

Arbetsgruppen Fridaforsvägen 18 vid Garvaregården i Olofströms kommun har tagit emot föreningen Bravås hedersutmärkelse för 2015 för sitt arbete med att involvera de äldre i förbättringsarbetet.

Gruppen gick en kurs i förbättringskunskap 2011 och arbetar fortfarande efter den modellen. En bärande del i modellen är att de äldre på gruppboendet själva får vara med i förbättringsarbetet och bestämma kring vardagsnära ting som duschtider, måltider och städning. Vid regelbundna boendeträffar diskuteras och beslutas i frågor kring boendet. Bland annat har gruppen själva bestämt hur personalen ska meddela de boende om någon avlidit. Det görs vid middagen med tända ljus och med en kort minnesstund.

Genom att arbeta strukturerat och metodiskt kan man också mäta och utvärdera resultaten.

– Alla förändringar är inte förbättringar. Vår förbättringsmodell ger oss möjlighet att se om de äldre faktiskt fått en bättre tillvaro, inte bara att vi tror det, säger Eva Sunesson som är före detta enhetschef på Garvaregården.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.