nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Guide till Lean i omsorgen

Vad har området Social omsorg gemensamt med en japansk biltillverkare? En hel del, i alla fall när det gäller effektivisering och kvalitetsförbättring, menar författarna till boken Omsorg och Lean.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

I boken tar Susanne Larsson och Petri Korjonen upp det högaktuella ämnet om effektivitet och kvalitet inom stöd- och omsorgsområdet. Hur ska verksamheterna kunna kombinera god människosyn och högt brukarvärde med rationell drift, kostnadseffektivitet och målstyrning? Och hur kan Lean som filosofi och ledstjärna bidra till ökad kvalitet för såväl verksamheten i stort som för brukare, anhöriga och personal?

Genom exempel ur verkligheten och en beskrivning av Lean-filosofin ger boken vägledning och inspiration till hur arbetet med kvalitetsförbättring inom området Social omsorg kan bedrivas. Förutom fallbeskrivningar från ett LSS-boende och Skånes Universitetssjukhus ges användbara verktyg i förändringsarbetet. Boken bjuder också in till en diskussion om framtiden för stöd- och omsorg. Boken ges ut av Komlitt.

Etiketter:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ökad spänning mellan olika kvalitetsforskning

Forskningen kring kvalitetsfrågor har mognat, enligt en ny avhandling som analyserar 11 000 akademiska publiceringar. Men spänningar mellan olika delar av kvalitetsområdet är oroande och kräver mer dialog, menar forskaren Daniel Carnerud.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.