nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Annika Andreasen, ny vd Sis.

Hon tar över rodret för standardisering

Annika Andreasen har utsetts till ny vd för Sis Svenska Institutet för Standarder. Hon tillträder den 1 juni 2019 samtidigt som nuvarande vd Thomas Idermark övergår i en roll som senior advisor.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Annika Andreasen är ingenjör och har tidigare arbetat på Saab och Ericsson och har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom produkt- och mjukvaruutveckling. Sedan september 2017 har hon varit chef för Standardisering på Sis.

– Jag är väldigt stolt och glad samtidigt som jag är ödmjuk inför uppgiften. Men framförallt ser jag fram emot att fortsätta utveckla Sis tillsammans med den fantastiska kraft och kompetens som finns i organisationen, säger Annika Andreasen i en kommentar.

Bo-Erik Pers, styrelseordförande för Sis samt vd på Jernkontoret, ser också positivt på att organisationen kunnat tillsätta en intern kandidat.

– Annika Andreasen har en gedigen industriell bakgrund och hon har också visat att hon har de egenskaper som krävs för att fortsätta utveckla Sis verksamhet till att bli en världsledande standardiseringsorganisation, säger han.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.