Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hon tar över rodret för standardisering

Standard Annika Andreasen har utsetts till ny vd för Sis Svenska Institutet för Standarder. Hon tillträder den 1 juni 2019 samtidigt som nuvarande vd Thomas Idermark övergår i en roll som senior advisor.

Hon tar över rodret för standardisering

Annika Andreasen är ingenjör och har tidigare arbetat på Saab och Ericsson och har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom produkt- och mjukvaruutveckling. Sedan september 2017 har hon varit chef för Standardisering på Sis.

– Jag är väldigt stolt och glad samtidigt som jag är ödmjuk inför uppgiften. Men framförallt ser jag fram emot att fortsätta utveckla Sis tillsammans med den fantastiska kraft och kompetens som finns i organisationen, säger Annika Andreasen i en kommentar.

Bo-Erik Pers, styrelseordförande för Sis samt vd på Jernkontoret, ser också positivt på att organisationen kunnat tillsätta en intern kandidat.

– Annika Andreasen har en gedigen industriell bakgrund och hon har också visat att hon har de egenskaper som krävs för att fortsätta utveckla Sis verksamhet till att bli en världsledande standardiseringsorganisation, säger han.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.