Hyrpersonal ger stela organisationer

Avsikten med att hyra in personal är att få flexibla organisationer. Men resultatet blir ofta det motsatta, enligt en doktorsavhandling från Göteborgs universitet.

Ansträngningen på en organisation ökar om omsättningen på inhyrd personal som måste läras upp är hög. Det innebär även att flexibiliteten blir lägre, om företaget som hyr in personal inte är medveten om problemet. Det skriver Hannes Kantelius i sin doktorsavhandling vid Göteborgs universitet.

– Syftet med att hyra in personal är oftast att skapa flexibilitet. Men om inhyrningsstrategin inte är anpassad utifrån exempelvis kompetenskrav och upplärningstid, kan inhyrning istället leda till en oförutsedd inflexibilitet, säger Hannes Kantelius.

Avhandlingen visar även att en majoritet av uthyrda tjänstemän inte upplever trygghet i sin anställning. De som känner trygghet har haft tillgång till kompetensutveckling och har integrerats i kundföretaget.

Forskningsresultaten bygger på 65 intervjuer och en enkätundersökning med 533 svaranden.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste