”Konflikträdda chefer är värdelöst”

Hon har gått från att vara skådespelare till att sätta sig i regissörstolen. Det har inneburit en ledarskapsresa fylld av nya insikter. Helena Bergström är en kvinnlig ledare i en machovärld och hon tror inte på att backa.

Vi känner henne främst som Fanny i Änglagård. Och Helena Bergström är uppvuxen i teatervärlden, redan som 16-åring som började hon hitta sitt eget uttryck och när hon var 19 år kom hon in på scenskolan.

När hon var 26 år träffade hon sin nuvarande man Colin Nutley och fick möjligheten att se och följa honom i hans ledarskap som regissör samt få helhetsbilden av en filmproduktion.

– Han har inspirerat mig väldigt mycket då han har ett inkännande ledarskap och ser alla i teamet som en lika viktig pusselbit, säger Helena Bergström.

Bakåtvända kepsar

Rollerna rullade på men sedan kom den, den omtalade 40-års krisen. Helena Bergtsröms pappa dog och hon började ifrågasätta vad hon ville med sitt yrke. Krisen fick henne dels att köpa häst och dels att skriva manuset till långfilmen Se upp för dårarna tillsammans med en vän. Men att kliva in i regissörrollen var inte lätt.

– Filmbranschen är väldigt macho. Det är mycket bakvända kepsar, och min assistent var två meter lång. Det fanns en attityd av”här kommer lilla skådespelarfröken”, berättar hon.

Att bli en bitch

Helena Bergtsröm började försöka vara som sin man, innkännande, men det fungerade inte.

– Mycket tror jag beror på att jag var kvinna, säger hon hårt.

Istället fick hon peka med hela handen och till och med börja ryta.

– Jag blev helt enkelt en bitch. Man måste vara jävigt stark som ledare inom filmbranschen och det är inte roligt att få en bitch-stämpel.

Helena Bergström tror fortfarande att hon anses var hård och tuff. Hon tror på att ta upp konflikter direkt och att backa är inte hennes melodi.

– Att vara konflikträdd som chef är livsfarligt. Det går inte att smyga runt ett problem och backa. Man måste vara tydlig.

Men det handlar också om att som ledare lära sig bemöta olika medarbetare efter deras förutsättningar. Att krypa under skinnet på dem och se hur de ska ledas för att prestera bäst.

– Vissa går jag hårt åt för att de ska få kontakt med sina känslor, andra driver jag mindre hårt och jag försöker hela tiden tänka hur jag skulle känna och agera om jag var du. Det tror jag är viktigt i ledarskapet, förklarar hon.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.