Lockar talanger med påskutmaning

Blocket söker tio programmerare. Men istället för traditionell rekrytering lockar de talangerna med en utmaning.

Lockar talanger med påskutmaning

För andra året i rad har Blocket placerat ut tio så kallade Easter eggs. Det är ett begrepp inom programmeringskretsar och utmaningen går ut på att hitta tio dolda budskap och överraskningar som Blockets egna programmerare gömt på företagets sajt. Ett känt exempel är att vid sök på ordet tilt, alltså luta, på Google så lutar sidan. Förra året deltog 7 496 personer i Blockets utmaning och av dem klarade 70 personer alla uppgifter. Fem av dem som deltog jobbar idag på Blocket.

I år säger företaget att de har försökt göra utmaningen både roligare och svårare, förhoppningen är fler tävlande men de tror att färre kommer att klara alla ägg.

– Det råder brist på programmerare och för att attrahera de allra bästa har vi utvecklat ett spännande sätt att rekrytera i den här yrkeskategorin. Blocket Easter Eggs är ett mer lekfullt sätt att attrahera personal. Samtidigt är det en superseriös tävling där programmerare verkligen får visa vad de går för, säger Martina Ehn, HR-chef på Blocket.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.