Nomineringarna klara till Sveriges DigitaliseringsKommun 2023

Digitalisering Vilka kommuner har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet? Här är de nominerade.

Nomineringarna klara till Sveriges DigitaliseringsKommun 2023
Förra året vann Sundsvalls kommun. Foto: Kvalitetsmässan/ Rickard Olausson

Ett antal kommuner har valts ut till att delta i kampen om utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun 2023. Kommunerna som gått vidare till nästa omgång och ytterligare granskning är:

  • Mora, Orsa och Älvdalens komunner
  • Nacka kommun
  • Straffanstorps kommun
  • Värmdö kommun
  • Östersunds kommun

Den slutgiltiga vinnaren kommer att avslöjas under Kvalitetsmässans invigningskväll den 21 november.

Till Sveriges DigitaliseringKommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna. demokratin och kommunens helhet. Syftet med utmärkelsen är att stimulera den fortsatta moderniseringen och förbättringen i kommunerna.

Bakom utmärkelsen står Sveriges Kommuner och Regioner, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning, Regeringskansliet, TechSverige, Microsoft, Telia, Google, Vinnova och Kvalitetsmässan.

Om

Förra årets vinnare

Sundsvalls kommun utsågs till 2022 års digitaliseringsKommun. Motiveringen löd:
”Med tydligt ledarskap, strukturerat förhållningssätt och långsiktiga politiska satsningar har man tagit steg för steg på väg mot en smartare och mer hållbar välfärd genom digitalisering.

En kommun som satt digitalisering inte bara på högsta ledningens agenda, utan på allas agenda. En kommun som med beslutsamhet, mod och nyfikenhet format en kultur och en organisation som står redo att på område efter område utveckla välfärden till nytta för invånare, medarbetare och samhälle.

En kommun som med öppenhet delar med sig och aktivt bygger starka allianser med andra. En kommun som fram till idag varit färdledande för kommunerna i länet, men som nu får kliva fram och bära fanan för hela Sveriges räkning. För ett moget, metodiskt och inspirerande arbete med digitalisering för välfärdens förnyelse.”

Källa: Digg

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste