Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nytta och risk med att synliggöra kompetens

Att undersöka de anställdas kompetens är en balansakt mellan risk och nytta. Kartläggningen kan lyfta fram kompetens till nytta i företaget men också ge negativa effekter, det visar en ny avhandling.

Leif Berglund vid Luleå universitet har i sin avhandling På spaning efter arbetsplatsvalidering undersökt ämnet i två företag och två kommuner. Validering används både inom vuxenutbildning och av Arbetsförmedlingen när man ska utförda intyg eller betyg på kompetens. På vanliga arbetsplatser är det är det mindre vanligt med validering, men någon slags värdering förekommer ändå bedömer Leif Berglund.

– Man blir ändå bedömd, värderad och synliggjord i flera avseenden ute på arbetsplatserna, även om den många gånger förblir odokumenterad, säger han.

I de kommuner och företag han har studerat är syftet med validering att kompetensen ska komma till användning i verksamheten. Vilket den i många fall också kan göra. Men det finns även en risk. Enligt Leif Berglund kan synliggjord kompetens leda till ökade lönekrav och i vissa fall även att personen söker sig bort från verksamheten till ett annat jobb.

– Arbetsplatsvalidering för en arbetsgivare innebär en balansakt mellan behovet att synliggöra kompetens för användning och marknadsföring och att osynliggöra kompetens för att därmed undvika en onödig risk att förlora kompetens, säger han.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.