Kvalitetschef

Om tjänsten

Kvalitetschef

Tjänst: Kvalitetschef

Företag: Orkla Foods AB

Sista ansökan: 2019-09-15

Ansökan: Ansök här

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara ”Din vän i vardagen” genom att leva upp till våra värdeord – modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

I Fågelmara producerar vi dressingar, kalla såser och ketchup, framförallt i varumärket Felix.

Vi söker nu en kvalitetschef till vår anläggning i Fågelmara.

Dina arbetsuppgifter
Kvalitetsteamet består av dig och två nära kollegor, som alla har livsmedelshygien, kvalitets- och miljöfrågor som huvudfokus i arbetet. Vi arbetar med att hålla en hög livsmedelssäkerhet och trygg produktion. Vi har kunder kopplade till specifika livsmedelsstandards, bl a BRC (British Retail Consortium), vilka ställer krav på oss genom årliga revisioner och interna uppföljningar löpande under året.

Stort ansvar vilar på kvalitetschef, med stöd av ledningen i stort, under revisionerna (plan, organisering, förberedelser).
Lagkrav och regelverk styr vårt kvalitetsarbete, och du driver arbetet att informera och utbilda vår personal i livsmedelshygien. Detta sker löpande, då vi har en produktion som drivs på 4- och 5-skift.

I rollen som kvalitetschef rapporterar du till platschef och ingår i fabrikens lokala ledningsgrupp. Du ansvarar för uppföljning och åtgärder knutna till avvikelser från rutiner i drift/produktion, reklamationer, kassationer, miljöuppföljning och hygienronder i anläggningen.

Orkla Foods Sverige har 10 fabriker, vars kvalitetschefer har ett rikt utbyte av varandra genom nätverksträffar, där arbetet påminner om en matris-struktur. Övergripande utveckling inom kvalitetsområdet diskuteras, planeras och så småningom stöttas ute på anläggning för implementering.

Din profil
Du har en relevant högskoleutbildning (t ex livsmedelskemist eller motsvarande) och det är meriterande om du har erfarenhet från livsmedelsindustrin och livsmedelssäkerhetsstandarder (ex BRC, IFS eller FSSC). Som person har du lätt att kommunicera och att skapa goda relationer. Du gillar ordning och reda och har god struktur. Du talar och skriver flytande svenska och har goda kunskaper i engelska. Körkort är ett krav.

Uppdraget är ett vikariat på ca 1 år men för rätt person finns stora möjligheter till vidareutveckling inom Orkla-koncernen.

Tjänstgöringsort: Fågelmara

I den här rekryteringen har Orkla Foods Sverige AB valt att samarbeta med OnePartnerGroup Kalmar. Sista ansökningsdag är 15 september 2019. Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Rekryteringskonsult Annika Lundberg, 0769-46 83 30 eller annika.lundberg@onepartnergroup.se.

Bloggar

Böcker

Platsannonser

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.