Så lyfter operatören medarbetarnas välmående

Arbetsmiljö Tele2:s hälsovecka hålls två gånger per år för att öka medarbetares engagemang och välbefinnande. I höst är det dags igen. Katerina Nyberg, people process specialist på Tele2, berättar mer om satsningen.

Så lyfter operatören medarbetarnas välmående
Foto: Instagram We Are Tele2

Årets första Wellness Week gick av stapeln den 24 april och den andra kommer att äga rum senare under hösten. Under dessa veckor lyfter Tele2 viktiga ämnen inom hälsa och välmående via aktiviteter både på deras kontor och digitalt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Kvalitetsmagasinet premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om bättre verksamhetsutveckling.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på kvalitetsarbete i Sverige.
  • Kontinuerligt nya aktuella erbjudanden av mervärden.
Redan prenumerant?

– Hälsoveckan är del av Tele2:s systematiska arbetsmiljöarbete och wellbeing-frågor. Vi lyfter välbefinnande genom olika aktiviteter som djupdykningar, HLR-träningspass, träningspass, tipspromenader och en företagsgemensam aktivitetsutmaning, säger Katerina Nyberg.

Tele2 uppmuntrar alla medarbetare att delta och engagera sig i fysisk aktivitet och aktiviteter om mental hälsa.

– Det här är en utmärkt möjlighet att stärka relationer med kollegor, förbättra välmåendet och bidra till en god och hållbar arbetsmiljö.

Syftet: Lyfta välmående och jobba proaktivt mot en god arbetsmiljö

På plats finns föreläsare som delar med sig av erfarenheter om hur man behåller en hälsosam balans i arbetslivet, hanterar stress och förbättrar sin mentala hälsa.

– Det ges tips och verktyg för hur man kan balansera högt tempo, förändringar och samtidigt vara hållbara. Sessionerna spelas in för att fler ska kunna ta del av dem i efterhand. I våras erbjöd vi föreläsning på temat ”Stress och dess påverkan. Hur lever vi mer hållbart i arbetslivet?”, säger Katerina och fortsätter:

– Som komplement till föreläsningarna erbjöds även en kostnadsfri coachsession med enskilda föreläsare, för den som har frågor kring stress eller vill ställa personliga frågor och få råd.

Syftet med initiativet som en återkommande aktivitet är att lyfta ämnet välmående och jobba proaktivt till en god arbetsmiljö.

Över 300 personer från Tele2:s kontor deltog. Vad har ni fått för respons? 

– Vi har fått in positiv respons! HLR och djupdykningar har varit extra uppskattat och efterlängtat.

Vad tyckte du var bäst med vårens hälsovecka? 

– Mindfulness-övningen som veckan inleddes med. Vi känner att det är något vi borde erbjuda även när det inte är hälsovecka.

I höst är det dags igen – vad blir det för aktiviteter då?

– Ja, det ska bli kul. Vi är inte klara med planeringen än. Man får vänta och se!

Tele2 har även förmånsportalen Benify som kontinuerligt uppdateras med hälsosamma erbjudanden där det erbjuds gratis eller rabatterade träningar hos externa partners samt träningsklasser på några av deras kontor. De har även andra hälsosatsningar – som förstärkta check-ins med fokus på välmående och worskhops, MyVoice-uppföljningar och sjukvårdsråd via Hälsoslussen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste