Skellefteå bemöter medborgarna bäst

Skellefteå är den kommun som varit allra bäst på att möta medborgarna. Och dessutom i tid. Det visar en undersökning från Sveriges kommuner och landsting.

Undersökningen har gjorts bland 130 av landets 290 kommuner. Av de som ringer till Skellefteå kommun upplever 97,5 procent att de får ett gott bemötande. 91 procent av de som mejlar en fråga får svar inom två dagar. Därmed hamnade de i topp för både bemötande och svarstider och ingen annan av de undersökta kommunerna hade lika bra resultat.

– Det här visar att vårt tänk med ständig utveckling och ständiga förbättringar genomsyrar hela vår verksamhet allt mer. Det är också viktigt att synas i olika forum för att visa att Skellefteå är nytänkande och vill utvecklas, avslutar kommunchef Kristina Sundin Jonsson stolt.

Fakta

Så gjordes undersökningen

Undersökningen gjordes med hjälp av ett externt företag som kontaktade kommunerna och utgav sig för att vara medborgare. De ställde frågor om verksamheten både via telefon och mejl. Företaget mätte sedan svarstider och värderade bemötandet.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.