Stora Arbetsmiljöpriset till Eslöv

Vård- och omsorgsförvaltningen i Eslövs kommun har utsetts till Sveriges bästa offentliga arbetsplats i en tävling som arrangerades av Arbetsmiljöforum och tidningen Du & jobbet. Eslöv har varit pilotkommun i Sveriges Kommuner och Landstings satsning ”Ett bättre jobb”, ett projekt där man bland annat arbetade med utvecklingsverktyget, ”Investors in People” (IIP), en brittisk modell för utvärdering av den lokala arbetsgivarpolitiken. IIP har varit ett sätt att ta pulsen på den egna organisationen och samtidigt få ett bra underlag för lokalt utvecklingsarbete som stimulerar medarbetarnas engagemang och ökar delaktighet och inflytande.

– IIP har grundlagt vårt lyckade arbetsmiljöarbete. Det har varit ett sätt som lett till att varje medarbetare blir sedd, och där varje individ bidragit och tagit ansvar för verksamheten och arbetsmiljön, säger Eva Åström förvaltningschef i Eslövs kommun.

Totalt tävlade 109 arbetsplatser i tävlingen som var indelad i två klasser – privat och offentlig sektor I klassen offentlig verksamhet vann vård- och omsorgsförvaltningen i Eslöv. Flygbolaget Novair vann den privata klassen. Andra pris inom offentlig sektor gick till Lucksta förskolor i Sundsvall.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.