Svåra uppgifter löses lättast på kontoret

Arbetsmiljö Det är mycket snack om användarens krav på ett mobilt arbetssätt, men de tuffaste uppgifterna löser vi helst på vår vanliga kontorsplats visar en undersökning från Vasakronan.

Svåra uppgifter löses lättast på kontoret
Pixabay

2036 personer har fått frågor om produktivitet i sitt arbete. Den visar att fast många vill ha möjlighet att arbeta mobilt så föredrar de allra flesta, 60 procent, att sitta vid skrivbordet på kontoret när de ska behöver lösa en uppgift som kräver att man arbetar fokuserat på ett effektivt sätt.

20 procent sitter helst hemma och 12 procent uppgav att de helst sitter i ett mötesrum eller en telefonhytt på kontoret och fyra procent sitter gärna på en annan plats på kontoret, till exempel ett fikarum.

Dock gör kontorsutformningen att det är svårt att jobba ostört. Nästan 25 procent anser att de sällan eller aldrig kan arbetar fokuserat på kontoret. I öppna landskap är siffran ännu högre.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.